23 évesen győzött a legjobbak ellen

Sanne Thijssen meglepte a díjugratóvilágot.

A madridi Global forduló az eddigi állomásokhoz hasonlatosan ismét meglepetésekkel teli véget ért. Egyrészt itt ez a szemtelenül fiatal holland tehetség, Sanne Thijssen, aki a harmadik legifjabb Global Champions Tour Grand Prix győztessé vált egy elképesztően gyors hibátlan összevetéssel, az ő általa “élete lovának” nevezett Con Quidam RB nyergében:

„Nem lehet szavakba önteni ezt az érzést. Nagyon szerettem volna nyerni egy Global (LGCT) Nagydíjat, most megvolt a lehetőség, én pedig tudtam élni vele. Ez egy hihetetlen show itt, olyan sokan vannak, elképesztő. A hangulat tökéletes.”

A GCTV (a Global versenysorozat hivatalos médiafelülete) természetesen lováról is kérdezte, akit egyébként már 9 éve lovagol és többnyire a helyi erdőket járják:

„Nem igazán ugratom őt otthon, csak ritkán az edzés és a kondíció miatt. Leginkább az erdőbe járunk.”

Másrészt egy rendkívül ritka, megosztott második hely is kiosztásra került, hiszen Darragh Kenny és Marlon Módolo Zanotelli századra pontosan egyszerre állították le a fotocella időmérőjét, 39.91-nél. Előbbi lovas egyébként ezzel a lovaglással (ismételt második helyével, hiszen Mexikóban is ezüstérmes volt) be is ért a pontverseny top 10-es táblájának 10. helyére.

Ne felejtsük el megemlíteni Katrin Eckermann elképesztő formáját se, hiszen azon túl, hogy Miamiban legyőzhetetlennek bizonyult, itt Madridban dupla hibátlannal az előkelő 4. helyet szerezte meg, ami által mindössze 1 pontra csökkent a hátránya összesítettben a továbbra is tabellavezető Ludger Beerbaumtól.

Mivel számos klasszis lovas nem indult (pl. Ben Maher, Christian Ahlmann), így a Ligában már kevésbé jó eredményekkel is tudtak érvényesülni a csapatok, jobban mondva a Berlin Eagles Miami után tudott újra nyerni (Christian Kukuk, Philipp Weishaupt), így növelve vezető pozíciójukat a pontversenyben.

A következő állomás most hétvégén kerül megrendezésre a mesés Saint-Tropezben. Tudósításunk a jövő héten lesz olvasható.

Fotó: Longines Global Champions Tour facebook oldala