Dohai nagydíj a Global Champions Tour előtt, magyar sikerrel

A mesés Al Shaqab arénában díjugrató és díjlovagló nagydíj került megrendezésre.

A Global szezon kezdése mindig jelentős esemény a díjugratók életében, hiszen kedvenc lovaik és lovasaik megkezdik a küzdelmet a bajnoki címért mind egyéniben, mind csapatban. Idén a dohai Al Shaqab aréna nemcsak a sorozat első állomásának (március 3-5) a helyszíne, hanem a Nemzetközi Lovas Szövetség legmagasabb minősítésű, ötcsillagos nagydíjának (február 24-26) is otthont adott. A €410,000 Commercial Bank CHI Al Shaqab Grand Prix CSI 5* 160 cm-re kiírt két fordulós nagydíj szám győztes párosa nem más, mint Christian Ahlmann és Dominator 2000 Z lett, tripla hibátlan lovaglással. Mögöttük a tavalyi szezonban is remekül teljesítő Olivier Robert végzett (az összevetésben mindössze egyetlen tizeddel maradt le), a bronzérmet pedig Niels Bruynseels szerezte meg.

Külön büszkeség, hogy a verseny keretein belül tartott díjlovas, szintén a legmagasabb (CDI5*) kategóriába sorolt Grand Prix Special számban magyar induló szerezte meg az előkelő 5. helyet: Losonczy Anikó, Dior S nevű lova nyergében. Ők láthatóak a képen.

Eközben kihirdetésre került a Global Tour induló lovasainak listája is. Nemzetiségek szerint a német csapat a legnépesebb 8 fővel, őket követik a belgák és az írek 6-6 lovassal, de a hollandok és a svédek is 5-5 fővel érkeztek. Reméljük, hamarosan a díjugratók elitjében is felbukkan magyar név, hiszen mint látható, díjlovaglás tekintetében hatalmas előrelépést tettünk.

Gratulálunk Anikó!

Fotó: © CHI Al Shaqab, Lukasz Kowalski