Egyetlen vágtaugrás döntött a Cannes-i Nagydíjban

Daniel Deusser kockáztatott, de megérte.

A Global Tour Cannes-i állomásán egy igazán technikás pálya fogadta a díjugrató párosokat, amely olyan nehézre sikeredett, hogy 33 lovasból mindössze 6 hibátlan lovaglás született. Az összevetésbe került hat különböző nemzetiséget képviselő páros közül ketten emelkedtek ki igazán, a német Daniel Deusser és Bingo Ste Hermelle, valamint az amerikai Spencer Smith és Theodore Mancais.

Egyetlen választás döntött az előbbi javára: Daniel egy vágtaugrással kevesebbet lovagolt az utolsó vonalban.

Ezzel sikerült 0.28 százados előnyt szereznie Spencerrel szemben, így ő állhatott a dobogó legfelsőbb fokára. A harmadik helyet az olimpiai bajnok Ben Maher szerezte meg Faltic HB nyergében, aki rendszeres résztvevője az összevetéseknek, azonban pódiumon idén először állt.

A tabella eleje nem változott, továbbra is Christian Ahlmann vezet (ő ezen az állomáson Solid Gold Z-tel 4 hibapontot szerzett, így a 8. helyen végzett), azonban Ben Maher egyre csak kúszik felfelé a sorozatos dobogóközeli eredményeinek köszönhetően.

A ligát tekintve idén a Prague Lions igencsak felszívta magát, ugyanis már a második fordulógyőzelmüket zsebelik be idén (Pieter Devos, Niels Bruynsells, Brian Moggre). Ezzel szoros második helyen állnak a pontversenyben a Berlin Eagles mögött, akik továbbra is vezetnek, annak ellenére, hogy most gyengébb lovaglást prezentáltak és csak a 8. helyet szerezték meg. A csapatok közti verseny egyébként elképesztően szoros, hiszen az első négy helyezettet mindössze 7 pont választja el.

Még három állomás van hátra a nyári szünetig (Stockholm, Párizs és Monaco), így június 17-től hetente fog minket szórakoztatni a díjugratók legjobbjainak küzdelme a 2022-es bajnoki címért.

Fotó: Longines Global Champions Tour facebook oldala