Féltávnál a Global Tour

A lovasok Stockholmban folytatják.

A francia riviéra után a lovasok Svédországba utaztak, a Longines Global Champions Tour nyolcadik állomására. A helyszín idén is a több, mint 100 éves múlttal rendelkező Olimpiai Stadion, mely többek közt olyan rendezvényeknek adott már otthont, mint az 1912-es és 1956-os olimpia, vagy az 1990-es Lovas Világjátékok. Az indulók közt felsorakoztak a svéd olimpiai bajnok csapat tagjai, Peder Fredricson, Malin Baryard-Johnsson és Henrik von Eckermann, de további érdekesség, hogy a pontverseny első 10 helyzettjéből hat leadta nevezését a hétvégére.

Érdemes lesz minél jobban megbarátkozni a tabellával, hiszen egyre közelebb és közelebb kerülünk a végjátékhoz, ami még kiélezettebb küzdelmekhez fog vezetni. Jelenleg Christian Ahlmann vezet, mögötte Pieter Devos, Niels Bruysnells és Ben Maher állnak szorosan (közülük egyedül Niels nem áll most starthoz).

287054811_5468242479862408_5410697332572719628_n.jpg

A közönség ezen a hétvégén azonban nemcsak felejthetetlen díjugratóversenyeket láthat a svéd fővárosban, hiszen az esemény köré szervezték a Stockholm Horse Weeket, amely egy egész lovas falut épít ki a helyszínen, bemutatókkal, vásárral, show számokkal. A ligában a Stockholm Hearts legerősebb lovasaival fog starthoz állni a győzelem érdekében hazai közönség előtt, így egy pódiumnak mindenképp várományosai lehetnek.

A versenyt a GCTV élőben közvetíti, de szombaton 18:45-től az Eurosporton is látható lesz az egyéni Nagydíj. Beszámolónkkal jövő héten jelentkezünk!

Őszinte részvétünket fejezzük ki az Ecsedi családnak, fájdalmukban osztozunk!

Fotó: Longines Global Champions Tour Facebook oldala