Hétvégén Miami Beachen versenyez a díjugratás színe-java

Alig ért véget a lipcsei finálé, máris egy igazán különleges versenyhelyszín felé fordul a díjugrató világ, ugyanis április 14 és 16 között Miami Beach ad otthont a második Global Champions Tour & League fordulónak.

A világranglistavezető Ludger Beerbaum növelheti előnyét a pontversenyben, azonban a 2018/2019-es győztes Ben Maher és a szintén kétszeres fordulógyőztes Edwina-Tops Alexander is megkezdhetik brillírozásukat a szezonban. Az amerikai közönség nagy örömére jobbnál jobb hazai lovasok is tiszteletüket teszik, hiszen itt lesz Kent Farrington, Laura Kraut, Georgina Bloomberg és még sokan mások.

A hétvége csúcspontjai természetesen a két zárószám, a 155 cm-re kiírt csapatverseny 2. fordulója, valamint az egyéni Grand Prix 160 cm-en, utóbbi 300 000 euró összdíjazással. Az utolsó számban az is kiderül természetesen, hogy ki lesz a második résztvevője a novemberi prágai rájátszásnak, ide eddig az első dohai fordulóból győzelmével Ludger Beerbaum jutott be.

Az egész hétvégét (beleértve a kisebb számokat is) a GCTV közvetíti élőben, mi pedig hétfőn számolunk be a legfontosabb momentumokról.

Fotó: Stefano Grasso