Nyitányként máris egy öttszettes

Fucsovics Márton főként a lelki és fizikai erőről beszélt, miután hétfőn több mint négyórás küzdelemben továbbjutott a második fordulóba az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

A világranglistán 78. helyezett játékos 4:6, 7:5, 2:6, 7:6 (8-6), 6:2-re verte az argentin Federico Coriát (76.), majd másnap az elrendelt hőségszünet közepette, délután 1 órakor már edzett a tűző napon.

Szokni kell az időt, keménynek kell lenni” – nyilatkozta a Tennis 4U Facebook-oldalon.

Tegnap végig erősnek éreztem magam fizikálisan, nagyon jól sikerült a felkészülésem, és van önbizalmam. Tavaly az első körben kikaptam itt, most nagyon akartam nyerni, és az a 45 világranglistapont is sokat számít. Emellett az 50-60 magyar szurkoló is erőt adott.

A 30 éves teniszező kifejtette, vannak játékosok, akiknek nagy szervájuk van, másoknak nagy tenyeresük, neki pedig az az egyik fegyvere, hogy erős.

Fucsovicsra a 64 között a dél-afrikai Lloyd Harris (186.) vár, aki szintén öt szettben gyűrte le a 17. kiemelt olasz Lorenzo Musettit (19.)

Ötször találkoztunk, háromszor megvertem őt. Nagyon szívós srác, nagy szervája van, de ő is hosszú meccsen van túl, ráadásul a múlt héten végigjátszott egy challenger-tornát, amit megnyert” – elemezte az ellenfelet a nyíregyházi teniszező, aki élete hatodik Australian Open-főtábláján szerepel.

A magyar hölgyek közül Bondár Anna bejutott a második fordulóba, de Udvardy Panna és Gálfi Dalma sajnos már a nyitókörben kiesett.

Rafael Nadal négyjátszmás, küzdelmes csatában legyőzte a brit Jack Drapert, míg tavalyi finálébeli ellenfele, Danyiil Medvegyev nagyon simán jutott tovább. A női mezőny első kiemeltje, a világelső Iga Swiateknek viszsont két szoros szett jutott a német Jule Niemeier ellenében.

Forrás és kép: MTI