Kalapemelés a legjobbaknak

A ló és lovassportokat kiemelten támogató svájci óracég ma délután hirdette ki a 2021-es esztendő legjobbjait. Mivel az eseményre a virtuális térben került sor a Longines World Racing Awards-nak próbáltak olyan időpontot keresni, hogy a legtöbb fontos lóversenybázison ne nyúljon az éjszakába a bajnokok ünneplése. A mi időzónánk szerinti 15 órás kezdés hajnali 6 volt Los Angelesben, 9 New Yorkban, este 6 Dubaiban, 10 Hongkogban és 11 Japánban, így vélhetően csak az ausztrálok bóbiskoltak el a díjátadó gálán.

Nézzük a díjazottakat:

2021 legjobb zsokéja: Ryan Moore (Anglia)

2021 legjobb lova: Knicks Go (USA – trénere: Brad H. Cox)

2021 legjobb versenye: Qatar Prix de l’Arc de Triomphe (Franciaország)

A lovaknál az európai trió, Adayar – Mishriff – és St Mark’s Basilica hármasa egyaránt 127-127-es osztályzást kapott, ami kettővel alacsonyabb, mint a friss amerikai bajnoké.

A futamoknál szoros volt verseny, hiszen az első négy helyezett értékelése alapján, a győztes Arc (124.75) épphogy megelőzte a Breeder’s Cup Classicot (124.5).  Ötödjére gyűjtötte be ezt a címet a France Galop.

A zsokék pontversenyében pedig harmadszor diadalmaskodott Ryan Moore. 112 pontot “lovagolt össze” a  legfontosabb versenyekben. Így nyolccal előzi meg a norvég Buick-ot és tizenhattal az új-zélandi McDonald-ot.

Minden díjazottnak gratulálunk!

Nyitókép: www.longines.com