Kedvencünk második Nagydíj győzelme

Dominator 2000 Z top formában idén.

Fantasztikus, de idén már a második Nagydíj győzelmében duplázó párost mutathatjuk be Christian Ahlmann és Dominator 2000 Z személyében. Ludger Beerbaum és Mila Dohában és Mexikóban nyertek, még Christian és Domi “otthon” Hamburgban és most Stockholmban álltak a dobogó tetejére. Egy szezonon belül is ritkaság az, ami most kettejüknek is sikerült, így viszont már két második helyezett lovas is elnyerte a prágai Golden Ticketet, a rájátszáson való indulási jogot, korábban Mexikóban Darragh Kenny volt szerencsés, most pedig a tavaly Finálébajnok, Henrick von Eckermann és King Edward.

Ahlmann interjújában lováról áradozott, csapatának mondott köszönetet, méltatta a remek lovas közönséget, de hozzátette azt is:

Kicsit sajnálom a svéd közönséget, de nagyon jól éreztem itt magam.

– mindezt azért, mert Henrick svéd és éppen előtte nyert, így nem született hazai győzelem.

A stockholmi Nagydíj összevetése egyébként elképesztően izgalmasra sikeredett, hiszen Henrick mindössze 0.11 másodperccel maradt le az első helyről, de Marcus Ehning Stargoldja is remek formában ugrott és csak 0.07 másodpercre volt Henricktől, a második helytől. Ahlmann egyébként ezzel továbbra is vezet a pontversenyben, így tovább viselheti a tabella élén állónak járó karszalagot.

A hazaiak sem tétlenkedtek, hiszen az első 10 helyezett közül 5-en svédek voltak (két hibátlan és két 4 hibapontos lovaglás), és Henrick eredménye révén be is jutottak a prágai rájátszásba.

Ezen túlmenőn a Ligában a Stockholm Hearts mindent beleadva nyerte a fordulót (Malin-Baríard Johnson, Peder Fredricson), amivel át is vették a pontversenyben a vezetést a Berlin Eaglestől.

A következő állomás újra Franciaország, méghozzá Párizs és az Eiffel-torony lába, ezen a hétvégén. Tudósításunk a jövő héten lesz olvasható.

Fotó: Longines Global Champions Tour facebook oldala