Magyar házidöntő

Fucsovics Márton nyerte meg a pozsonyi, 68 ezer euró (27,5 millió forint) összdíjazású keménypályás challenger-tenisztornát.

A világranglistán 109. Fucsovics – a viadal második kiemeltje – számára azzal, hogy bejutott a döntőbe, gyakorlatilag biztossá vált, hogy főtáblás lesz a januári Australian Openen (ahol Novak Djokovic hároméves kitiltása ellenére indulhat). A 30 éves nyíregyházi teniszező eddig egy ATP- és négy challenger-trófeát gyűjtött.

A 192. helyen álló, szintén Davis Kupa-válogatott, 23 esztendős Marozsán augusztusban rögtön megnyerte első challenger-döntőjét a boszniai Banja Lukában, és második fináléjára készülhetett.

A szlovákiai végjátékban a kupa mellett 90 világranglistapont és 9200 euró (3,7 millió forint) volt a tét a két magyar számára. A fináléban az esélyesebb Fucsovics irányított, az első szettet simán, 33 perc alatt megnyerte. A másodikban Marozsán komoly küzdelemre késztette riválisát, aki a játszma közepén tudta elnyerni az ő szerváját, előnyét pedig végig megtartotta.

Eredmény, döntő:

Fucsovics Márton (2.) – Marozsán Fábián 6:2, 6:4

Ezzel Fucsovics visszakerült a TOP 100-ba (pillanatnyilag 97.)

Forrás: MTI, kép: @HUNgarianTENNIS Twitter