Párizsban minden előkelő, a díjugratás sem kivétel

Francia győzelem született a Hermés Nagydíjban.

Kevés olyan ikonikus helyszínű díjugrató verseny van a világon, mint a francia Hermés Nagydíj, hiszen egészen a tavalyi évig a Grand Palais gyönyörű üvegtetejű csarnokában ugrattak a lovasok. Az idén renoválás alatt levő épület nem akadályozta meg a luxusmárkát abban, hogy megtartsa hagyományos versenyhétvégéjét, amelynek ezúttal a Grand Palais Éphémère adott otthont, amely egyébként a 2024-es olimpia egyik helyszíne is lesz.

A teljes hétvégén át zajló különböző pontgyűjtős és hiba idős számokban sok lovas próbálta ki a “gyengébb” lovát, míg a fiatalabbak korosztályos számokban is starthoz állhattak (U25). A lényeg természetesen a vasárnapi Hermés Nagydíj volt, amely egy összevetéses versenyszám 400 000 euró összdíjazással. A közönség a megszokottnál több francia lovaglást láthatott, akik közül Kevin Staut el is hozta a győzelmet egy gyönyörű pej kanca, Cheppetta nyergében (fotó). A dobogó második és harmadik fokát két olimpiai csapat aranyérmes lovas, Henrick von Eckermann és Peder Fredricson kaparintották meg, akik mostanság minden díjkiosztón részt vesznek, ahol csak elindulnak.

Az eredménylista további részében sztárlovasok hada foglal helyet, hiszen egy nem mindennapi versenyről van szó, amelyet 3. éve most rendeztek meg először újra, 70 meghívott lovassal. A 2018-as és 2019-es Nagydíjak a szintén francia Simon Delestre győzelmével értek véget, azóta azonban a vírushelyzet miatt nem tartották meg. Úgy tűnik, hogy végre minden téren magunk mögött hagyhatjuk ezeket az időket és teljes lendülettel élvezhetjük a díjugratás szépségeit.

Fotó: Jessica Rodrigues