Sztárok magasalaton

A Global Tour harmadik állomása következik.

Két homokos pálya után elérkeztünk az idei első füves talajú Global Champions Tour versenyhez: Mexikóvároshoz. A lovak egyenesen Miami Beachről érkeztek és már egy hete a helyszínen tartózkodnak, amely nagy pozitívum a sztárversenyző, Darragh Kenny szerint:

Úgy gondolom, hogy ez lehetővé teszi a lovak versenyképesebbé válását. A létesítmények fantasztikusak, a lovak pedig igazán nyugodtak és csendesek. Remekül érzik magukat, frissek, feltöltődtek. Az, hogy egy hétig alkalmazkodhatnak, nagy előny, remélem ennek fényében a lehető legjobban fognak ugrani.

A csapatverseny oldaláról Ben Maher idén a Paris Pantherst erősíti, amelyhez az ír sztárversenyző még annyit fűzött hozzá:

Most, hogy Ben csatlakozott, úgy gondolom, nagyon erős csapatunk van. Nem voltak tökéletes eredményeink az első két versenyen, de szerintem most összejöhet egy dobogó. Mahernek van egy nagyon jó új lova akit ezen a héten lovagol, nagyon különlegesnek tűnik. Nekem is van itt két lovam akiket régóta lovagolok, plusz mindkettőnknek nagyon tetszik ez a helyszín. Úgy érezzük, minden esély megvan rá, hogy jól sikerüljön.

A helyszínnel kapcsolatosan azonban nemcsak a talaj jelent változást a versenyzők számára, hanem az a tény is, hogy 2250 méteres tengerszint feletti magasságon helyezkedik el az aréna. Az egyéni ranglista 10 legjobbja közül 8 száll harcba a további pontokért, köztük a vezető, Ludger Beerbaum, az előző forduló nyertese, Katrin Eckermann, de a jelenleg 2.-3. helyezett Bart Bles és Christian Ahlmann is az indulók közt foglalnak helyet.

A rendezvényre 20 000 nézőt várnak a szervezők, amely mától szombatig varázsolja el a nagyérdeműt.

Fotó: Global Champions Tour México Facebook oldala