Újabb női győzelem a Global Touron

Malin Baryard-Johnsson dupla első helyet szerzett Saint-Tropezban.

A napsütéses francia lokáció úgy tűnik, hogy szerencsét hoz a svéd lovasoknak, ugyanis a tavalyi első és második helyezettek után (Peder Fredricson, Henrick von Eckermann) idén is egy svéd lovas állhatott a dobogó legfelső fokára: Malin Baryard-Johnsson a csodálatos H&M Indiana nyergében egy elképesztően izgalmas összevetésben bizonyult a legjobbnak az egyéni Nagydíjban. Az alappályán 34 lovasból összesen 12-en tudtak hibátlant menni, ami egy szokatlanul magas arány, ráadásul az összevetésben ebből 8-an még egyszer képesek voltak nullázni, így minden az időeredménytől függött.

Az egyedüli, aki 35 másodperc alá be tudott menni, az Malin volt, ráadásul mindezt klasszis stílusban tette.

Ezzel a győzelemmel egész érdekesen alakul az idei rájátszás mezőnye, hiszen az eddigi 5 állomásból 3-at hölgy lovas nyert, akikből összességében jelentősen kisebb arányú az induló minden állomáson. A brillírozó hölgyek mellett eddig még csak Ludger Beerbaum tudott nyerni, aki időközben elvesztette a ranglistavezetői karszalagot.

Pieter Devos vette át a vezetést a tabellán, aki ugyan idén dobogón még nem állt, összevetést már háromszor is lovagolt, az így szerzett remek eredményei pedig elégnek bizonyultak ahhoz, hogy az élre álljon. Idén egyébként kimondottan szorosnak ígérkezik a pontverseny, hiszen állomásról állomásra változnak a helyezések az élen. A legnagyobb esélye (mint látható) vélhetően azoknak a lovasoknak lesz a végső győzelemre, akik a legtöbb állomáson kimagasló teljesítményt tudnak nyújtani (még ha az nem is dobogós helyezés), nem pedig azoknak, akik kevesebb eseményen vesznek részt, de ha indulnak, akkor benne vannak az első háromban.

A svédek azonban nemcsak az egyéni számban uralkodtak. A liga első helyezettje a Stockholm Hearts csapat lett, csupa hibátlannal: Malin Baryard-Johnsson, Peder Fredricson és Olivier Philippaerts (előbbi két lovas svéd színekben), így Malin duplázott ezen a hétvégén, ami rendkívül ritka esetekben fordul elő (ráadásul ugyanazzal a lóval). Nyilatkozatából sugárzik az öröm:

Annyira büszke és boldog vagyok, a H&M Indiana egyszerűen csodálatos. Minden győzelem érzelmes, de ma mindenki itt van, aki számít, így ez még boldogabbá tesz. Kockáztatnom kellett, mert az előttem lévők nagyon gyorsak voltak, de mellettem volt az igazán jó edzőm, Marlon Zanotelli, aki Rómában is ott volt velem, amikor nyertem, és nagy löketet adott. Megcsináltuk!

A következő hetekben felgyorsulnak az események, ugyanis még 5 állomás van hátra a nyári szünetig (július 2-ig), így szinte egyik hétvégén sem fogunk unatkozni. A következő állomás a hétvégén Hamburgban lesz, amiről szintén beszámolunk jövő héten.

Fotó: Longines Global Champions Tour facebook oldala